"Penceresiz UFO'lar nasıl uçuyorlar?" sorusuna bir cevap bulundu: Artık penceresiz uçaklar yapıyorlar.

Ali Kocaer, Gizlenen gerçekler, Mars, Merih, Merih'e nasıl kaçırıldım, Müslüman uzaylılar, UFO, UFO'lar gerçek mi?, Uzayda hayat var mı?, Uçan Küre, Videolar,


Mars’a kaçırıldığını iddia eden Emekli Binbaşı Ali Kocaer’in, kendisini kaçıran UFO’nun içinde gördüğünü iddia ettiği ve 1966'da kaleme aldığı teknoloji, günümüzde gerçek oldu. Penceresiz vasıtalar... Penceresiz binalar, daireler...  (Ali Kocaer'in iddiaları hakkında bilginiz yoksa, önce şurayı inceleyin!)



***
PENCERESİZ PENCERELER
Her sene Dünya’da havayolu ulaşımı için 832 bin litre yakıt kullanılıyor ve 700 milyon ton karbon dioksit çevreye salınıyor. Tüm havacılık endüstrisinin çalışmaları uçakların yaktığı yakıtları azaltmanın ve yolculukların daha keyifli hale getirmenin yollarını bulmak üzerine birleşmekte. Şimdi size bahsedeceğimiz bu konsept uçak tasarımı uçakların yakıt tüketimini dolayısıyla bilet fiyatlarını azaltıyor hem de gökyüzüyle iç içe bir uçuş deneyimi yaşatıyor.


Bazı kişilere oldukça korkutucu gözükse de oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip olan penceresiz uçakların 10 yıl içinde kullanılabilir hale gelmesi planlanıyor. Öncelikle şunu belirtelim bu uçaklarda pencere yok ancak hava ile direk etkileşime de geçilmiyor. Araştırmacılar uçağın ağırlığını ve yakıt tüketimini azaltmak için uçaktaki ağır pencereleri ve kabin duvarlarını kaldırarak bunların yerine hafif, kırılmaz, tam uzunlukta akıllı ekranlar yerleştirmişler. Bu inovatif tasarımın arkasındaki Centre for Process Innovation şirketi, bu tasarım sayesinde uçakların yakıt harcamalarının yüzde 80 oranında azalacağını iddia ediyor.
Bu akıllı ekranlar tabii ki sadece yakıt tüketimini azaltmaya yaramayacak, yolculara da unutulmaz deneyimler yaşatacak. Akıllı ekranların dış yüzeyinde yani uçağın dışında bulunan kameralar ile yolculuk esnasında dış ortam interaktif şekilde görüntülenebilecek. Yolcular isterlerse bu ekranlar ile internete bağlanabilecek ve görmek istedikleri başka şeyleri görüntüleyebilecekler. OLED ekran teknolojisi ile geliştirilen bu ekranlar oldukça az enerji harcıyorlar ve diğer ekran tiplerine göre daha ince ve sağlamlar.
Oldukça sıradışı bir hava yolculuğu deneyimi yaşatabilecek bu penceresiz uçaklar 10 yıl içinde kullanılabilir hale gelebilecek mi merakla bekliyor olacağız.







Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde

0 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.