Üç süper dünya bulundu! | Uzayda hayat var mı? | Video



Yaşama elverişli gezegenlerin sayısının, kainattaki yıldızların sayısından daha fazla olabileceği tahmin ediliyor.

Astronomlar Akrep Takımyıldızı'nda üzerinde hayat olma ihtimali olan 3 yeni gezegen keşfettiler.


Dünya'dan 22 ışık yılı uzaklıktaki 667C adlı yıldızın çevresinde dönmekte olan gezegenleri gözlemleyen bilim insanları ümit verici bilgilere rastladı.

Astronomlar, bizim Güneşimizin yaklaşık 3'te biri boyutlarında ve parlaklığındaki bir yıldızın çevresinde dönmekte olan 7 gezegenden 3'ünde su bulunma ihtimalinden bahsediyor.

Bilim adamları boyutları Dünyamızın en fazla 10 katı kadar olan bu gezegenlerde hayatın nasıl görünebileceğini tasarladıklarında şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Konuyla ilgili çalışmaları yürüten ekip bu 3 gezegenden yaşamaya en uygun görünenin gökyüzünde, dünyamızınkine oldukça benzeyen bir manzara olduğunu söylediler.

Yapılan çalışmalara göre bu gezegenlerden birinde gökyüzüne baktığınızda gündüzleri rahatlıkla görülen, geceleri ise dolunay kadar ışık veren iki yıldız görebilirsiniz.

Alınan bilgilere göre gezegenlerin kendi yıldızları çevresindeki dönüş süreleri 28, 39 ve 62 gün. Almanya'daki Göttingen Üniversitesi'nde çalışmalarını yürüten astronom Dr. Mikko Tuomi 667C adlı yıldızın Güneşimizden daha soluk ve daha ufak olduğunu, dolayısıyla yıldıza yakın olsalar bile bu gezegenlerin yüzeyinde su bulunabileceğini açıkladı.

Bilim adamları henüz bu gezegenlerde yaşamın mümkün olup olmadığına dair kesin bir bilgi veremiyorlar, fakat bu tür gözlemlerin kainatta insan yaşamına uygun gezegenler olabileceğinin ispatı olduğunu söylüyorlar.

| CNN Türk


yeni gezegenler, yeni keşfedilen gezegenler, dünyanın ikizleri, dünya dışı yaşam, uzayda hayat var mı, su bulunan gezegenler, akrep takım yıldızı, yıldızlar,




Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde

0 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.