Fransa'da gizemli uzun kafatası bulundu.

Antik Mısır, Antik şehirler, Fransa, Geçmiş teknoloji devirleri, Mısır, Piramitler, Space Explorer, Uzun kafatasları, Videolar,

Fransız arkeologlar Alsas'ta sürpriz bir keşif yaptılar. 1500 yıl öncesine ait oldukça uzun bir kafatasını açığa çıkardılar.

Bulunana eserlerin bolluğu araştırmacıları, araştırmalarını 7.5 dönüme yaymak için harekete geçirdi. Bulgular arasında NeolotikGalyaGallo-Roman ve Merovenj toplumlarına ait insan ve hayvan kalıntıları yer alıyor.

Açıkça görünen o ki; bu kafatasları "kafatası deformasyonu" olarak bilinen bir uygulama yoluyla kasten uzatılmış. Bu genellikle eski Mezoamerikan kültürleriyle ilişkili; Avrupa, Asya, Afrika ve Güney Amerika'da yaygın olarak kullanılmış.

Kafatası deformasyonu: normal gelişmekte olan bir çocuğun başına tahta parçaları yerleştirilip bu tahta parçalarını bezle bağlayıp kuvvet uygulanması sonucu kafanın biçimi bozma yoluyla elde edilir. Tipik olarak kafatası en esnek olan; bebekler üzerinde uygulanır.

Bu kafatası, 18 defin içeren bir mezarlığın kazısı sırasında bulundu. Yaşadığı toplumda yüksek bir statüye sahip olan bir kadına ait mezarlıkta; altın bir iğne, gümüş bir ayna, cam ve kehribar boncuk, geyik boynuzundan yapılmış tarak gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip bir hazine bulundu.


Kafatası deformasyonu, çoğunlukla toplumun elit kesimiyle bağlantılıdır ve onların yüksek statülerini teyit eden bir uygulamadır.

Asıl önemli olan soru ise: "Neden?"

Bir dizi alternatif teorisyenler, bu uygulamanın; doğuştan uzun bir kafatasına ve tabiki yüksek bir itibara sahip insanları taklit etmek için yapıldığını öne sürüyor.

Brien Foerster'in ikna edici kanıtları ve yazıları, kafatası uzamasının önemli ölçüde genetik sebeplere bağlı olduğunu belirtir, kafatası deformasyonuna değil. (theviralpost)


Tercüme: Özge Eryağcı / www.SpaceExplorer.TV









Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde

0 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.