NASA UFO'ların teknolojisine ulaştı. Yakıt gerektirmeyen mikrodalga iticiler test edildi.
51. Bölge’de bir süre bilim adamı olarak çalıştıktan sonra gördüklerini dünya kamuoyuna paylaşan Bob Lazar, uzun yıllar önce yaptığı açıklamalarda, UFO’ların mikrodalga itici sitemleri ile çalıştıklarını ve NASA’nın tersine mühendislik çalışması ile, ele geçirdiği UFO’ların bu sistemini çözdüğünü hatta kendisinin de tam bu konuda görevlendirildiğini açıklamıştı. Yani NASA bu sistemi çoktan elde etti ama şimdi açıklamayı uygun gördü. Zaten bunu artık emekli NASA astronotları bile açıkça ifade ve itiraf ediyorlar ki ABD, gece görüş dürbünlerinden, x-raylere kadar onlarca teknolojiyi ele geçirdiği UFO'lardan aldı.
İşte o haber...
Kuantum motor test edildi
NASA, çalışması neredeyse imkansız görülen motor teknolojisinin ilk denemesinde başarılı olduğunu açıkladı. Yakıt kullanmayan itici güç sistemi, uzay yolculuklarında yeni bir sayfa açabilir.
NASA Johnson Uzay Merkezi'nde yapılan çalışmalar, çalışması imkansız kabul edilen bir itici güç sisteminin başarı göstermesiyle sonuçlandı. NASA mühendisleri, yakıt gerektirmeyen mikrodalga itici gücü sistemini çalıştırmayı başardı.
NASA'nın 28 Temmuz'da raporunu yayımladığı çalışmada, geliştirilen teknolojide başarılı olunması halinde çok daha hızlı uzay görevleri yapılabileceği belirtildi. Geliştirilen sistem, aynı zamanda büyük bir tasarruf sağlayabilir.
Mikrodalga veya kuantum boşluğu plazma iticileri (QVPT) olarak da açıklanan sistemin, yakıt kullanmadan elektrik üretebildiği ifade edildi. Yapılan deneylerde, günümüzde kullanılan düşük kuvvetli ion iticilerin yaklaşık binde birini temsil eden 30-50 mikro-Newton güç elde edildi. Ancak QVPT'ye kıyasla, ion iticiler yakıt gerektiriyor.
Yıldızlar arası seyahati kolaylaştırabilir
QVPT'nin uzun dönemde başarılı olması, sistemin enerjisini güneş panellerinden alabileceğini ve bu şekilde yakıt maliyetinin sıfıra ineceği anlamına gelebilir.
NASA, QVPT ise yörüngedeki uyduların maliyetlerinin ciddi ölçüde azalabileceğini, hatta yeni teknolojinin uzay çöplüğü toplamayı da kolaylaştırabileceğini belirtti.
NASA'nın ışık hızını geride bırakacak uzay motoru çalışmalarında başı çeken Harold White, 'güçlendirilmiş QVPT ile Güneş'e en yakın bulunan Proxima Centauri'ye 30 yılda gidebileceğimizi öne sürdü. Söz konusu mesafe, 4.22 ışık yılını temsil ediyor.
NASA'nın elde ettiği ilk ve küçük çaplı başarı, İngiliz araştırmacı Roger Shawyer'ın 'EmDrive' teknolojisini çağrıştırıyor. EmDrive, bir hazne içinde mikrodalgalar saçarak itici güç oluşturulmasına dayanıyor.
Işık hızını geçebileceği düşünülen bir itici güç uzun yıllar göz ardı edilmiş olsa da birçok ülkede bu çalışmalar devam ediyor. Elde edilen 30-50 mikro Newton'luk kuvvet ise çalışmaların devam etmesi için yeterli kabul ediliyor.
Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde
0 yorum:
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.