Antik su altı şehri, Japonların Atlantis'i mi? Yonaguni Adası'nın denizaltı gizemleri.
Masif sualtı kaya oluşumu hakkındaki spekülasyonlar en az 10.000 yıldır var. Fakat tamamen doğal ya da insan yapımı veya insan eliyle değiştirilmiş olup olmadığı hala tartışılmaktadır.
Anıt, 1986'da çekiç balığı gözlemi için iyi bir yer arayan bir dalgıç tarafından keşfedildi. Keşfinden sonra, Ryukyu Üniversitesi'nde bir deniz jeolojisti olan Maasaki Kimura yaklaşık 2 yıl bu anıtı araştırdı. Kalıntılardan yola çıkan Kimura, kara kütlesinin su üzerindeyken bu yerleşim yerinin binlerce yıl önce oyulduğuna ikna olmuştur.
Kimura'ya göre Yonaguni'nin sahip olduğu sayısız doğru açısı, stratejik yerleştirilmiş delikleri ve estetik üçgenleri insanlığın değişimine dair bir işaret. Ayrıca anıt mezar üstündeki oymaların Kaida alfabesine benzediğini iddaa ediyor. O, bu yapı içinde bir piramitin, kalelerin, yolların, anıtların ve bir stadyumun tespit edilebilir olduğuna inanıyor. Ki onun için bu anıtlar, Kayıp Kıta Mu ve Atlantis'in varlığının delilidir.
Kayıp uygarlıklara dair pek çok teori gibi Kimura'da inançlarını sorgulayarak bu düşüncelerini oluşturmuş. Boston Üniversitesi'nde profesör olan Robert Schoch, bu yerleşim yerine dalış yaptı ve oluşumu şöyle açıkladı: " Temel jeoloji ve tarihi jeoloji; özellikle çok sayıda fay ve tektonik aktivitelerin bulunduğu alanlarda kumtaşlarının düzlemler boyunca kırılma eğiliminde olup size fazlasıyla düz kenarlar verir."
Kumtaşları yapıları tipik olarak katı oluşumları aşındırır. Tamamen insan yapımı olması olası değildir çünkü görünen yapı, görünmeyen bir kaya kütlesiyle bağlantılı.
Jeoloji ve akıntılar kayaların tuhaf şeklini açıklayabilir. Fakat muhtemelen orada bulunan M.Ö. 2500 yıllarından kalma çanak çömleği, taş aletleri ve şömineleri açıklayamazlar.
Yonaguni, 20 milyon yıl öncesine dayanan kumtaşı ve çamur taşından oluşuyor. Anıt insan eliyle oyulmuş olsaydı, Yanoguni, Tayvan'nın kara köprüsünün bir parçası durumunda olduğu zamanlarda yani son buzul çağı zamanı ( 10.000 yıl önce) boyunca yapılmış olurdu.
Hem Japon Kültür Bakanlığı hem de Okinewa Valiliği İdaresi, Yonaguni'yi kültürel bir yerleşim alanı olarak görmeyi reddediyorlar. (ADGUK)
Tercüme: Özge Eryağcı
Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde
0 yorum:
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.