Ay kadastrosu: blöf mü gerçek mi? Ay'da yerleşim ve madencilik gerçek olacak mı?

ay, ay'da uzaylı üssü, ay'ın karanlık yüzü, ay'da madencilik, dünya dışı mülkiyet, nasa, uzayda hayat var mı, evrende yalnız mıyız,
Ay kadastrosu: blöf mü gerçek mi? Ay'da yerleşim ve madencilik gerçek olacak mı?

Ayda gelecekte özel yerleşim noktaları ve hatta madencilik işletmeleri kurulabilir ve sahipleri arasında toprak sorunları yaşanabilir.

Bu görüşün sahibi ABD’li işadamı Robert Bigelow, böyle bir durumu önlemek için şimdiden Ay ve diğer gök cisimlerinde mülkiyet hakkının sağlanması ve özel koruma bölgelerinin oluşturulması gerektiğini söyledi.
Amerikalı işadamının yönettiği Bigelow Airspace şirketi, şişme konutlar üretiyor. Gelecekte bu ürünlerden turistler için Dünya yörüngesinde uçan “otellerin” inşa edileceğini iddia ediyorlar. Bigelow’a göre şişme parçalardan Ay üssü de kurulabilir. İşadamı, şu soruyu yöneltiyor: “Böyle bir konutun sahibi, başkalarının girmesi yasak olan özel bir bölgeye hakkı var mı?” Aynı soru, Ay’da helyum üreten işletmenin sahibi için de geçerli olacak. Bu durumda belirli bir bölge için münhasır haklar olmadan özel Ay endüstrisi çalışamayacak.

Devamını sadece abonelerimiz okuyabilirler. Abone iseniz devamını okumak için buraya tıklayınız. Abone olmak için buraya tıklayınız.





Uzay ve dünya dışı yaşam konularında birbirinden dikkat çekici yayınlar www.SpaceExplorer.TV sitemizde

0 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.